1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Oferim spre inchiriere generatoare
  • Generatoare eficiente pentru inchiriat
  • Inchiriam mai multe modele de generatoare
Oferim spre inchiriere generatoare

Oferim spre inchiriere generatoare

Generatoare eficiente pentru inchiriat

Generatoare eficiente pentru inchiriat

Inchiriam mai multe modele de generatoare

Inchiriam mai multe modele de generatoare

Previous
Next

Generatoare Silentioase

Toate generatoarele noastre pe care le oferim spre inchiriere se incadreaza in standardele de sonorizare ale Uniuni Europene. Aceste generatoare nu depasesc limita de decibeli stabilita prin lege.

Oferte avantajoase

Preturile noastre pentru generatoare de inchiriat sunt foarte accesibile. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactatii folosind butonul de contact, datele de contact afisate in pagina sau telefonic la : 0740187019 Ciobanu Daniel.

Transport asigurat

Oferta noastre pentru inchirieri de generatoare va pune la dispozitie transportul pana la destinatie. Suntem la dispozitia dumneavoastra oriunde ne cereti sa venim cu echipamentul dorit. Pentru stabilirea acestor data nu ezitati sa ne contactati.

Servicii eficiente

Datorita experientei in acest domeniu de inchirieri generatoare va punem la dispozitie o echipa profesionista si obiectiva care isi respecte indatoririle si obligatile. Angajatii nostri lucreaza rapid si eficient pe durata oricariu anotimp, ziua sau seara, oferind o intretinere foarte buna.

Cum sa alegem generatorul perfect pentru inchiriere

Inchirierea unui generator in functie de nvoie voastre se ace in felul urmator:


Generatorul de curent este acel echipament utilizat in vederea procurarii energiei electrice folosind in acest sens combustibil. De regula generatoarele dispun de motoare ce functioneaza pe baza de benzina sau amestec de benzina si ulei special. Prin urmare generatoarele pot fi actionate de motoare cu combustie atat in doi timpi cat si in patru timpi.

Inchirierea unui generator de curent poate fi adesea dificila doar in conditiile in care nu se cunosc bine nevoile specifice de consum din cadrul gospodariei ce urmeaza a fi deservita. Cu alte cuvinte inchirierea unui generator de curent electric se va face tinandu-se seama intotdeauna de numarul consumatorilor.

Este evident faptul ca puterea nominala a generatorului de tensiune ce urmeaza a fi inchiriat, trebuie sa fie mai mare decat consumul generat de acei consumatori dintr-o locuinta sau spatiu cu destinatie comerciala. Cert este ca doar tinandu-se seama de raportul dintre puterea generatorului si cea a consumatorilor se va putea asigura necesarul de energie electrica in conditiile unei exploatari conforme a generatorului de curent.
De asemenea pentru achizitionarea unui generator de curent se mai pot considera si alte aspecte cum ar fi consumul de carburant al acestuia, tipul de pornire sau zgomotul produs in timpul functionarii sale. In raport cu motorul de care dispune, generatorul de curent poate dezvolta diverse puteri si de asemenea si un consum de carburant ce poate varia. De exemplu, generatoarele de curent de 2200W pot avea in sarcina maxima un consum de pana la 1200 ml/ora, in vreme ce un generator de 750W ar putea avea un consum mai mic ce poate atinge 700 ml/ora.
Consumul de carburant al unui generator este de regula proportional cu puterea motorului sau. Cu cat puterea generatorului de inchiriat este mai mare cu atat acesta va putea intretine un consum mai ridicat la nivelul consumatorilor din gospodarii. Totodata un astfel de model de generator este capabil a sustine un numar mai mare de consumatori spre deosebire de unul cu o putrere a motorului mai mica. Acest aspect poate juca un rol important in inchirierea unui generator de curent electric, Cunoscandu-se consumul total la nivel de gospodarie se poate crea o imagine clara asupra puterii generatorului ce urmeaza a fi inchiriat.

In principiu generatoarele de curent pot fi pornite la sfoara sau prin actionarea unui buton on/off. Pornirea unui generator se mai poate face si automat, in special in cazul acelor modele de generatoare, mai mari de 5000W. Cel mai des, la generatoarele pe benzina sunt intalnite pornirile la demaror sau la sfoara. Acestui mecanism ii revine rolul de ajuta la punerea in functiune a motoarelor cu ardere interna atat a celor in doi timpi cat si in patru timpi. Totodata in cazul generatoarelor electrice devine importanta posibilitatea plasarii lor in vederea functionarii in mediul natural. Capacitatea acestora de a-si indeplini rolul oriunde in afara locuintei constitue pe buna dreptate un avantaj major pentru orice beneficiar.
Un alt aspect ce mai poate influenta inchirierea unui generator de curent electric ar putea fi zgomotul emis de acesta in timpul functionarii sale. Dimensiunile fizice ale sunetului sunt frecventa, intensitatea, durata si timbrul. Sunetul poate fi o sursa de poluare in anumite cazuri. In mod normal generatoarele electrice sunt proiectate astfel incat sa se incadreze acelui nivelul de toleranta admis. Nivelul de zgomot la generatoarele de curent poate varia de la un model la altul. In consecinta acest aspect poate influenta decisiv inchireri unui generator pe benzina. Cu cat zgomotul emis este mai mic cu atat mai dezirabil poate deveini acel model de generator. In general zgomotul generatorului in stare de functionare poate varia undeva intre 60 si 62 dB pana la 69 dB la unele modele. Zgomotul la generatoare este proportional in cele mai multe dintre cazuri cu puterea pe care acesta o dezvolta. Asadar, achizitia atenta a unui generator de curent reprezinta consecinta constientizarii nevoilor reale ale cumparatorului.

Nu uitati sa verificati toate aceste idei inainte de a incepe procedurile pentru inchirierea unui generator electric.

Alegerea unui generator electric de inchiriat

 

Inchirierea unui Generator de curent in functie de tensiunea furnizata

Generatoarele de Curent electric pentru inchiriere , se impart in functie de tensiunea furnizata , in doua categorii :

  •         Generatoare de Curent electric monofazat ( 230 volti )
  •         Generatoare de Cuirent electric trifazatat ( 230volti / 400 volti )

 

Generatoarele de Curent electric monofazate sunt acele generatoare ce furnizeaza o singura faza si o tensiune nominala de 230 volti. Acest tip de generator poate fi inchiriat catre clientii care au un consum redus de energie.

 Generatoarele de Curent electric trifazice sunt acele generatoare de curent ce furnizeaza 3 faze si o tensiune nominala de 400 volti (masurata intre doua faze) cat si 230 volti  ( masurata intre o faza si nul ). Acest tip de generator poate fi inchiriat catre clientii care au un consum ridicat de energie.

Pentru alimentarea cu energie electrica a unui consumator  trifazat ( ex: motoare electrice de putere, plite electrice de putere , diversi consumatori electrici industriali.. etc. ) trebuie sa optam pentru un generator de curent electric trifazat! 

 

Pentru alimentarea cu energie electrica a unui sau mai multor consumatori  doar  monofazati  -230 volti ( consumatori casnici sau utilaje de santier cu puteri mici.. flex, bormasina, aparat de sudat etc. ) putem alege un generator de curent electric fie monofazat ( faza-nul ) fie trifazat ( 3 faze-  nul ). In acest caz trebuie sa retinem ca inchirierea generatoarelor de curent electric trifazat nu poate furniza intreaga sa putere intr-un singur circuit monofazat sau catre un singur consumator monofazat ! Asta inseamna ca, in cazul inchirieri unui generator de curent electric trifazat ,ce furnizeaza de ex. o putere de 6 KVA nu putem alimenta un consumator  electric monofazat de 6 KVA, deoarece respectivul consumator va absorbi intreaga putere doar dintr-o singura faza , celelalte doua nefiind folosite . In acest caz este important sa retinem ca puterea maxima furnizata de un generator de curent electric trifazat, intr-o singra faza, nu poate fi mai mare in WATT, fata  de -  Putere max / faza = Puterea maxima a generatorului ( KVA ) x cos ɸ / √3

 Ex: Puterea maxima  ce poate fi furnizata pe o singura faza ( in KW ) de catre un generator electric trifazat pentru inchiriere de putere totala 6 KVA este egala cu 6*0.8 / √3 = 2.77 KW ( intr-un caz teoretic si ideal ), dar in general exista protectii suplimentare , instalate pe generatoarele de curent electric , protectii ce nu permit un dezechilibru intre consumul de pe cele 3 faze , mai mare decat 50%

 Important de retinut cand doriti sa inchiriati generatoare :

In cazul in care dorim sa alimentam cu ajutorul unui generator de cutrent electric pentru inchiriat o serie de consumatori doar monofazati ( consumatori ce se alimenteaza la o tensiune nominal de 230 Volti ), indiferent ca sunt grupati pe un singur circuit electric sau pe trei circuite ( in cazul locuintelor particulare racordate la curent trifazic ) este recomandat sa alegem un generator de curent monofazat, cu ajutorul caruia sa alimentam ( manul su automat in cazul celor cu automatizare ) circuitele respective. Recomandam alimentarea cu un generator monofazat de inchiriat si in cazul in care sunt 3 circuite instalate , dar consumatorii sunt doar monofazati, in acest caz nu vor mai fi probleme de incarcare diferita a circuitelor si se poate absorbi intrega putere a generatorului de curent care este inchiriat.

In cazul in care dorim totusi inchirierea unui generator de curent electric trifazat, pentru a alimenta consumatori monofazici, va recomandam sa luati in calcul un dezechilibru maxim intre faze de 20% si totodata sa tineti cont de faptul ca nici una din cele 3 faze nu poate fi incarcata mai mult decat - Putere max/faza = Puterea maxima a generatorului ( KVA ) x cos ɸ / √3

Inchirierea unui generator de curent electric trifazat se impune in toate situatiile in care dorim alimentarea consumatorilor trifazici ( 400 volti )

Concluzii pentru inchirieri generatoare :

Pentru puteri mai mici de aprox. 25 KVA va recomandam inchirierea unui generator electric trifazat DOAR daca aveti de alimentat consumatori trifazici ( 400 volti ).

Pentru consumatori electrici  DOAR monofazati ( 230 volti ) va recomandam inchirierea unui generator de curent electric monofazat , indiferent ca vorbim de alimentarea unui circuit sau a 3 circuite separate (se pot alimenta toate cele 3 circuite cu aceiasi faza - manual sau automat – in acest fel nu vor apare probleme legate de dezechilibre intre circuite – iar puterea respectivului generator de inchiriat va putea fi absorbita integral)

La puteri mai mari ( de peste 20-25 KVA )se impune inchirierea unui generator electric trifazat indiferent de tipul consumatorilor 

Ex: Daca inchiriati un generator electric trifazat de 6-7 KW nu se poate alimenta un aparat de sudura monofazat ( chiar daca generatorul are si priza de 230 Volti ) deoarece in priza respectiva este furnizata o singura faza din cele 3, iar celelalte doua raman nefolosite . Daca inchiriati un generator electric de aceiasi putere ( 6-7 KW) , dar monofazat se poate alimenta cu succes respectivul aparat de sudura , deoarece intreaga putere a generatorului este furnizata in priza de 230 volti , ea nefind impartita intre faze.

Exemplul de mai sus este valabil si in cazul unui motor de 2000 W la 230 volti ,de exemplu  un polizor unghiular – Flex- (motorul fiind un consumator inductiv , absoarbe o putere mai mare la pornire decat puterea sa nominala- in cazul nostru de 2000 W- aceata putere absorbita la pornire poate fi de pana la 3-4 ori mai mare iar generatorul de curent electric trifazat nu are disponibia intr-o singura faza puterea necesara pornirii motorului de 2000 W ).

Ce este un generator electric pentru inchiriat

Ce este un generator tractabil de inchiriat:

Un generatorul electric de inchiriat transformă energia mecanică în energie electrică. Transformarea din energia electrică în energie mecanică este făcută de electromotoare. Între inchirierea unui generatorul electric și electromotor nu sunt mari diferențe de principiu. Motorul electric trifazat este cel mai răspândit motor electric de curent alternativ.